Kolumbia – Caoba Decaf
3 590 Ft – 16 490 Ft
EREDET Kolumbia
RÉGIÓ Huila – Tolima
FARMER Finca la Caoba
FELDOLGOZÁS Mosott koffeinmentes
ÍZJEGYEK Nugát, kakaóbab, citrusok
PROFIL Espresso
Profil:
Espresso
Leírás
A Caoba Decaf kávé különböző termelőktől származik, feldolgozásuk a Selecto Exportadoresben történik, amely egy a kolumbiai kávétermelő régió szívében, 2153 méteres tengerszint feletti magasságban, Manizales városában található kávéexportőr. A regionális kávékkal arra törekszenek, hogy egész évben állandó mennyiséget és egységes csészeprofilt kapjunk minden egyes kolumbiai kávérégióból.
Ma a termelők és a helyi “Kávéipari Intézet” erőfeszítéseivel 25 kávétermelő településen állítanak elő tanúsítvánnyal rendelkező fenntartható, ellenőrzött származású kávékat, amelyek elősegítik a fenntartható termelési feltételeket, és megmutatják a világnak Kolumbia kávéinak változatosságát és gazdagságát.
Koffeinmentesítési folyamat
A koffeinmentesítési folyamatot Manizales városában végzik, természetes móódon, cukornádból kivont etil-acetát felhasználásával.
A zöld kávébabokat először gőzfürdőnek vetik alá, hogy a koffeint kivonhatóvá váljon belőlük. Ezáltal a kávébabokba lehetséges a természetes oldószer behatolása, anélkül, hogy a kávé ízét befolyásolná. Ezután a kávébabokat egy etil-acetátot tartalmazó víztartályba öntik. A koffein ekkor felszabadul a vízből, és újra felhasználják további koffein kivonására, amíg a koffein mennyisége legfeljebb 0,1 %-ra nem csökken. A koffeinmentesített kávébabokat a szokásos, koffeine társaikkal megegyező nedvességtartalomra szárítják.
Olcsó És Gyors Szállítás
A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.