RUANDA-Gitoki

2190 Ft – 4190 Ft – 18190 Ft

EREDET Ruanda
RÉGIÓ Eastern Province, Gatsibo
FARMER Gitoki Washing Station
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Maracuja, tejcsoki, csemegeszőlő, boros
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Filter

Leírás

 

Ezt a tételt 12 kistermelő termesztette a Ruanda keleti tartományában található Gatsibóban. Gazdaságaik kicsik, gazdánként átlagosan 275 fával. A legtöbb munkát a család végzi. A talaj agyagos és homokos, az éves csapadékmennyiség pedig körülbelül 1290 milliméter.

“A gazdák motiváltak [a minőségi kávé előállítására], de erőfeszítéseik nem kapnak megfelelő díjazást. A kávé ára nem felel meg a gazdák elvárásainak” – mondja Rusatira Emmanuel, a Baho Coffee ügyvezető igazgatója. Ezért a mosóállomások országszerte, köztük a Baho Coffee tulajdonában lévők is, arra törekszenek, hogy jobb árakkal és a termés minőségének javítására törekvő gazdák támogatásával ösztönözzék a jó minőségű kávék termelését.

A 2000-es évek elején a ruandai kormány a nemzetközi partnerek közreműködésével a kávét a nagyon szükséges exportbevételek potenciálisan kulcsfontosságú termelőjeként azonosította. A kávé minőségének javítása érdekében a kormány ösztönözte új mosóállomások létrehozását a kávétermelő területeken, és partnerséget kötött a helyi érdekelt felekkel annak érdekében, hogy a gazdák legyenek a fő kedvezményezettek.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.