Nicaragua – Los Bucaros

3 090 Ft12 690 Ft

EREDET Nicaragua
RÉGIÓ Nueva Segovia
FARMER Kistermelők
FELDOLGOZÁS Mosott
ÍZJEGYEK Nádcukor, citrusok, mandula
PROFIL Espresso

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Leírás

 

A Los Bucaros 3 különböző Nueva Segovia beli gazdaságból származó mosott catuai és caturra keveréke: Agua Sarca, Las Hortensias és Los Pirineos, amelyek Isacio Albir, Ana M. Albir és Eudoro Guillen tulajdonában állnak.

– Isacio Javier Albir a Nueva Segovia Dipilto körzetében található Agua Sarca nevű 87 hektáros gazdaság tulajdonosa. A gazdaság 20 hektárja természetvédelmi terület, vadon élő erdő, amelyen egy folyó folyik keresztül. A többi mintegy 60 hektáron számos fajtát ültetnek, többek között caturrát, catuait, obatát, marsellesát, parainemát, geishát, javát és maracaturrát.

Isacio folyamatosan új erjesztési módszerekkel és gazdálkodási technikákkal kísérletezik.

– Ana és Martha édesapja 1992-ben vásárolta meg a Las Hortensiast, Ana és Martha pedig 2014-ben vette át az apjától.

A Las Hortensias a Dipilto terület szívében található, amely Nicaragua egyik legismertebb kávétermesztő régiója, saját mikroklímájával, amely nagyon kedvező a magas minőségű kávétermeléshez. A Dipilto-hegység néhány évvel ezelőtt kapta meg az első, kávéval kapcsolatos eredetmegjelölési tanúsítványt Nicaraguában. A Dipilto talajának, vizének, állat- és növényvilágának harmóniája adja a Las Hortensiasban termelt kávé autentikus jellegét.

Tulajdonosai különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a fenntartható gyakorlatok alkalmazására, miközben a lehető legmagasabb minőséget biztosítják. Maracaturrát, Marsellezát és Catuai-t termesztenek a Bucaro által biztosított árnyék alatt.

Ana és Martha a feldolgozás tekintetében is nagyon proaktívak, mostanában komolyan fejlesztik a natural, mézes, mosott és anaerob erjesztést.

2020-ban a Las Hortensias a 6. helyet szerezte meg a híres Nicaragua Cup of Excellence versenyen.

– Eudoro Guillen Jarquin a Los Pirineos nevű, 70 hektáros birtokot édesapjától örökölte, aki 1965-ben vásárolta meg.

Eudoro apja 1979-ben 170 000 caturra fát ültetett.

A farmján nedves malmot hozott létre, és hosszabb fermentációs idővel, valamint natural és honey feldolgozással kísérletezik a kávé minőségének javítása érdekében.

A tételt Ocotalban, a Cafetos de Segoviában készítették és dolgozták fel. Egy Közép-Amerikából származó őshonos fáról kapta a nevét: Búcaro (lila korallfa), a hüvelyesek családjába tartozó magas fa, amely vonzza a kolibriket, amelyek beporozzák virágait.

2015-ben egy helyi termelői család rájött, hogy a régióban a kávécseresznyéért fizetett árak túl alacsonyak, és hogy saját gazdaságukban is tudnának kiváló minőségű kávét termelni. Úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy szárazmalmot, hogy növeljék a termékük értékét, és ezt a malmot most Martha és Ana nővérek működtetik csapatukkal együtt.

A család tulajdonában van néhány farm, amelyeket Martha és Ana apjától örököltek. Mint a térségben (északon, Hondurasszal határosan) sok más birtokhoz hasonlóan a gazdaságok tulajdonjogának története is összetett. 1975-1979 között a nicaraguai forradalom az egész országot sújtotta, de a hondurasi határon még intenzívebb volt, ami arra kényszerítette a családot, hogy az USA-ba emigráljon. Hat évvel később visszatértek Ocotalba, ahol azt kellett tapasztalniuk, hogy a házukat és a termőföldjeik nagy részét a kormány lefoglalta. Csak a házat kapták vissza – több mint 100 manzana (70 hektár) kávéültetvényt veszítettek el.

A Cafetos de Segovia minden évben részt vesz a nemzeti Cup of Excellence versenyen, és mindig előkelő helyezést ér el.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.