KOLUMBIA – Guapacha

2 490 Ft4 790 Ft

EREDET Kolumbia
RÉGIÓ Anserma, Caldas
FARMER Anserma Cooperative
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Erdei gyümölcsök, boros, étcsoki
PROFIL Filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Filter

Leírás

 

Anserma Caldas megye nyugati részén található. Ez egy olyan mezőgazdasági központ, ahol a kávétermesztés kiemelkedő szerepet kap. A szövetkezet 1967-ben kezdte meg működését, széleskörű ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik a kávé forgalmazása terén, valamint a Kolumbiai Kávétermesztők Nemzeti Szövetségének és a Caldasi Kávétermesztők Tartományi Bizottságának támogatását élvezi.

A szövetkezet a következő településeken működik: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar és Viterbo. Fő célja a kávé és egyéb mezőgazdasági termékek forgalmazása, amely a társult tagok gazdasági, társadalmi, technikai és kulturális feltételeinek előmozdítására és javítására törekszik. A szövetkezetnek 2083 társult kávétermelője van, akik odaadással és szenvedéllyel termesztik a kiváló minőségű kávékat. Emellett olyan növényeket is termesztenek, mint a cukornád és a banán, amelyeket elsősorban jövedelemszerzés céljából értékesítenek.

A szövetkezet az új vezérigazgatóval, Luis Miguellel a technológiai fejlődést és a specialty kávétermesztés irányába történő elmozdulást tűzte ki célul. A raktárban hőmérséklet-szabályozott helyiségeket alakítottak ki a termelők által szállított mikrotételek gondozására. Emellett a szövetkezetben először kezdtek el kísérletezni a száraz feldolgozású kávék előállításával anélkül, hogy a kockázatot a termelőre hárítanák. A szövetkezet beruházott egy Nuna Coffee szárító dobozba, amely képes szabályozni a hőmérsékletet és a páratartalmat a kávét szárítása közben. Ezeket a dobozokat Kolumbiában fejlesztették ki, hogy megpróbáljanak megküzdeni a kolumbiai Andokban uralkodó, naponta változó, rendkívül nehéz éghajlati viszonyokkal. A projekt elindításához kiválasztottak néhány helyi termelőt, akik a minőségükről ismertek, és akiktől a szokásos piaci ár felett vásárolnak cseresznyét. Ezentúl felállítottak egy válogatóállomást is, hogy a legérettebb cseresznyét szedjék le és egységesítsék. A legtöbbet felhasznált fajta ebben a tételben a Castillo.

A szedés és a szétválogatás után a kávé a szárító ládába kerül, ahol 35-40 Celsius fokon 100-120 órán keresztül szárítják. Ezek az első lépések és kezdeti próbálkozások, amelyet remélik, hogy bővíteni és javítani fogják a szövetkezet kapacitását, és több termelőt vonnak be ebbe a programba.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.