Kenya Kabingara

2 090 Ft16 990 Ft

EREDET Kenya
RÉGIÓ Kamwana, Kirinyaga
FARMER Kabingara Factory
FELDOLGOZÁS Mosott
ÍZJEGYEK Málna, csipkebogyó lekvár, ribizli
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

 

A gazdák kis, körülbelül 250-350 cserjéből álló kávéfarmokat művelnek 1600-1800 méteres tengerszint feletti magasságban, és a cseresznyét a Kabingara gyárba szállítják. A magas fekvés biztosítja a meleg nappalokat és a hűvös éjszakákat, amelyek segítenek az édes cseresznyék nevelésében. A mosóállomás tulajdonosa és üzemeltetője a Karithathi Farmers’ Cooperative Society (FCS).

A Karithathi mosóállomásra szállító gazdák elsősorban az SL28, SL34, Batian és Ruiru 11 fajtákat termesztenek általában 1 hektárnál kisebb kávékertekben. Az “SL” olyan fajtákat takar, amelyeket eredetileg a Scott Agricultural Laboratories (SAL) adott ki az 1930-as és 1940-es években. Mély gyökérszerkezetüknek köszönhetően, lehetővé teszi a gazdák számára, hogy maximalizálják a szűkös vízkészleteket, és így az öntözés nélkül is virágzó fajták, a legtöbb kenyai termelő kedvencei lettek. Termesztésük során a fenntarthatóságot és a “Good Agricultural Practices” elveit is szem előtt tartják, lehetőség szerint minimális környezeti terheléssel.

A kistermelők szelektálva, kézzel szedik az érett, piros cseresznyét, és a Kabingara Factory-be szállítják. Az átvétel után a cseresznyéket pépesítik és erjesztik. Az erjedést követően a kávét tiszta vízben mossák, és emelt ágyakon szárítják. A munkások gyakran átgereblyézik, hogy biztosítsák az egyenletes száradást. A legmelegebb napszakban a száradó pergament letakarják, hogy a száradás lassú és egyenletes legyen, éjszaka pedig védve legyen a nedvességtől. A száradás átlagosan 7-14 napot vesz igénybe.

A kenyai kávékat méret szerint osztályozzák. Az AB kávébabok a 15 és 18 közötti rostméretűek, ami azt jelenti, hogy a kávébabok mérete 6 és 7 milliméter között van.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.