Honduras – Carlos Alfredo Estevez

3 299 Ft12 591 Ft

EREDET Honduras
RÉGIÓ Corquin, Copan
FARMER Carlos Alfredo Estevez
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Konyakmeggy, erdei gyümölcsök
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Filter

Leírás

 

Carlos Alfredo Estevez nevével már találkozhattatok kínálatunkban, tavalyi macerált kávéja az egyik kedvencünk volt az évben. Idén sincs ez másképp, egy igazán különleges tételt mutatunk nektek tőle.

Carlos Alfredo Estevez második generációs kávétermelő Copan, Corquin körzetében. Carlos szülei életük során különböző növényeket termesztettek, a cukornádtól a dohányig, meglovagolva az áringadozások hullámait, míg végül a kávétermesztés mellett döntöttek, ami az ő generációjuk számára meglehetősen jövedelmező volt. Carlos és testvérei örökölték a kis földjüket, és folytatták a kávétermesztést, egészen a közelmúltig, amikor a testvére uborkatermesztésre váltott. Carlos néhány évvel ezelőtt elvesztette a földjét, mivel az nem hozott pénzt, és csak adósságot okozott a családnak.

Carlos képzett agronómus, és az Arucónál kezdett el dolgozni, mint technikus, aki a gazdákat látogatja, és képzéseket tart a gazdaságok irányításáról. Négy évvel ezelőtt, amikor a Falcon elindította a minőségjavító projektet Hondurasban, Carlos-t kinevezték a mikrolot-ok és a specialty kávék vezetőjének. Ennek során megismerkedett a kávé minőségének minden aspektusával, a növénytáplálástól kezdve az innovatív fermentációs és szárítási módszerekig, mindezt annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a térségben termelt kávéból. A mikrolot projekt sikerét látva Carlos úgy döntött, hogy új földet vásárol, és újra kávétermesztésbe kezd. A terület magasabb fekvésű területein talált földet, mindegyiket 1450 méter fölött, ahol a kávé minősége magasabb. Carlos caturrát, lempirát, parainemát és Ihcafe 90-et termeszt, amelynek egy részét nemrégiben ültette el, más részét pedig már termesztette, amikor a földet megvásárolta. A farm neve El Supte.

A termelők a FOB-ár 70%-át kapják a mikro tételekért. Az ML-ek feldolgozása az Aruco malomban történik, hogy központosítsák a folyamatot, és nagyobb ellenőrzést gyakoroljanak a folyamat felett, hogy következetes eljárásokat hozzanak létre, de a termelőt terhelő kockázatot is csökkentsék. A malom 800 masl magasságban van, ami szárazabb és stabilabb klímát biztosít a kávé szárításához, mint a farmokon, ahol az időjárás kevésbé kiszámítható.A kávét a malomba szállítják, ahol felmérik a cseresznyét (Brix-érték), és a helytől és a termelő eddigi tevékenységétől függően döntenek a kávé feldolgozásáról. A cseresznyét megtisztítják és megmossák, majd lebegtetik, hogy eltávolítsák az éretlen kávét. A kávét ezután az ágyakra szállítják, ahol 20-30 napig szárítják, attól függően, hogy hol fordul óránként.

Gondos, szakértői pörkölés

Azzal a céllal pörköljük kávéinkat, hogy elérjük az adott kávéban rejlő maximális potenciált. Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól.

Gondos, szakértői pörkölés

Azzal a céllal pörköljük kávéinkat, hogy elérjük az adott kávéban rejlő maximális potenciált. Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól.

Frissesség

Ahogy számodra, úgy számunkra is kiemelten fontos a minőség és a frissesség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

Frissesség

Ahogy számodra, úgy számunkra is kiemelten fontos a minőség és a frissesség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.