Guatemala – Joyabaj

2 090 Ft16 990 Ft

EREDET Guatemala
RÉGIÓ Joyabaj – Quiché
FARMER Beneficio Húmedo Joyabaj
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Zöldalma, rum, piros bogyósok, kakaó
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Filter

Leírás

 

Joyabaj településen kiemelkednek az ősi maja vallási hiedelmek és gyakorlatok, amelyek a spanyolok érkezése előtti időkből maradtak fenn. A kulturális gyökerek kitüntetett szereppel bírnak a régióban. A hagyományok évszázadok óta jelen vannak egyes településeken, amelyek minden egyes falvat egyedivé tesznek, ahol a multikulturalizmust tiszteletben tartják és nagy gazdagságként tekintenek rá. Joyabaj egy völgyekkel, hegyekkel és vízforrásokkal teli község, ami az éghajlatot kissé hidegebbé teszi, így generálva azt, hogy az itt termesztett kávéfajták meglehetősen változatosan, különböző tulajdonságaik vannak a talaj és az éghajlat függvényében.

A Joyabaj wet mill a többi malomhoz képest központi helyen található, és szolgáltatásai szélesebb körnek elérhetőek. Az első működési év 2021-ben volt, ebben az évben januártól áprilisig működött. Ez a művelet a termelési kapacitás javításához és bővítéséhez szükséges feldolgozási pontok ellenőrzését szolgálta, gondoskodva a termék minőségéről és a termelési kapacitás hatékony beindításáról.

A termelői közösségekkel felé is folyamatos a közeledés, akik ki is fejezték igényüket a technikai tanácsadásra annak érdekében, hogy jó terméshozamú biotermesztést folytassanak, fokozatosan bővítve termőterületeiket.

Feldolgozás

A kávébabok betakarítását, begyűjtését és szelektálását az egyes termelői családok tagjai végzik. A közösségek nem minden tagja rendelkezik olyan közlekedési eszközzel, amellyel elszállíthatná a kávét, ezért vannak olyan személyek, akik a kávécseresznyéket a Joyabajban található nedves malomba szállítják.

A Joyabaj wet mill-ben a cseresznye feldolgozása egy válogatási folyamattal kezdődik, amely során eltávolítják a lebegő kávébabokat, és az esetleges idegen anyagokat. A következő lépés a hántolt kávé erjesztése, amely átlagosan 8 órát vesz igénybe. Majd ezt követi a szárítóteraszokra vagy afrikai ágyakra történő átszállítás. A szárítási folyamat körülbelül 8-10 napig tart. A szárítási folyamat egyenletessége érdekében kézi mozgatásokat végeznek, és napi ellenőrzésekkel biztosítják a szárítási folyamat tökéletességét.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.