Etiópia – Tesfa DECAF

3 290 Ft14 590 Ft

EREDET Etiópia
RÉGIÓ Agaro, Jimma, Tesfa
FARMER Mustefa Abakeno
FELDOLGOZÁS Koffeinmentes – Decaf (Sparkling Water)
VARIETÁLL 74110,74112, Heirloom
TENGERSZINT FELETTI MAGASSÁG 2000 masl
ÍZJEGYEK Vajkaramella, csokis nápolyi, szilva

Espressora pörkölve.

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Leírás

 

“A Tesfa amhár nyelven reményt jelent, és a jelenlegi globális helyzetet tekintve fontosnak tűnt, hogy vásárlóinknak egy kis reményt adjunk! “
Mustefa Abakeno egy kisbirtokos gazdálkodó, akinek 18 hektár földje van Agaro közelében, Jimma térségben, Nyugat-Etiópiában. A gazdaság és a nedves malom 2040 méter magasan fekszik, és a Jimma kutatóközpontból származó különböző fajtákkal van beültetve. Mustefának van egy kis tárcsás pépesítője, amelyet kávéja feléhez használ, a másik felét pedig természetes módon szárítja. Mivel a területen nincs elegendő víz, és a kávé fermentálásához kevés hely áll rendelkezésre, Mustefa rövid ideig fermentálja a kávét, mielőtt a szárítóágyakba vinné, és az eredmény olyan, mint egy könnyű mézes eljárás. Mustefa nemrégiben regisztráltatta magát exportőrként, hogy kávéját közvetlenül a vásárlóknak értékesíthesse, amire az etiópiai szabályozás változása óta van lehetősége. Felállított egy kis nedves malmot, ahol feldolgozza a saját gazdasága és a kültermesztők kávéját, amelyet elkülönítve tart, és a háza közelében lévő magaságyakon szárít. Száraz és mosott kávét egyaránt feldolgoz, és mindegyiket félárnyékban szárítja. Várakozásaink szerint Mustefa idén körülbelül 600 zsákot fog forgalmazni, melynek fele mosott, fele natural. Kávé beszállítónk Addiszban működő csapatának támogatásával közvetlenül tudnak együttműködni az olyan kistermelőkkel, mint Mustefa. Hatalmas lehetőséget látunk a minőség javítására az ehhez hasonló közvetlen kapcsolatokon keresztül, mivel együtt tudnak dolgozni Mustefával és a termelőivel a cseresznyeválogatás, a szárítás és a gazdaság irányítása terén, a legjobb minőségi gyakorlatok minden aspektusát lefedve. A közvetlen együttműködés révén az ellátási láncot is sokkal hatékonyabbá tudják tenni, és maximalizálni tudják a termelőknek visszajutó pénzösszegeket.

A SPARKLING WATER PROCESS:
Ezt az eljárást először egy Kurt Zosel nevű tudós fedezte fel 1967-ben a Max Planck Szénkutató Intézetben, amikor az anyagkeverékek szétválasztásának új módjait vizsgálta. 1988-ban a CR3 nevű német koffeinmentesítő vállalat kifejlesztette ezt a koffeinmentesítő eljárást, amelynek során a természetes szén-dioxidot (amely őskori földalatti tavakból származik) vízzel kombinálják, hogy “szubkritikus” körülményeket teremtsenek, amelyek a kávéban lévő koffein számára erősen oldódó anyagot hoznak létre. Ez egy kíméletes, természetes és ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező eljárás, és a szén-dioxid jó koffeinszelektivitása garantálja a kávé egyéb, az ízhez és az aromához hozzájáruló összetevőinek magas szintű megtartását.

Az eljárás az alábbiakban ismertetjük: A zöld szemek egy “előkezelő” edénybe kerülnek, ahol megtisztítják és vízzel nedvesítik őket, mielőtt nyomás alatt lévő folyékony szén-dioxiddal érintkeznének. Amikor a zöld kávébabok magukba szívják a vizet, kitágulnak, és a pórusok megnyílnak, ami a koffeinmolekulák mozgásba lendülését eredményezi.A víz hozzáadása után a kávébabok érintkezésbe kerülnek a nyomás alatt lévő folyékony szén-dioxiddal, amely a vízzel egyesülve lényegében pezsgő vizet képez. A szén-dioxid kering a babokon keresztül, és mágnesként viselkedik, kivonva a mozgékony koffein molekulákat.A pezsgő víz ezután egy elpárologtatóba kerül, amely kicsapja a koffeinben gazdag szén-dioxidot a vízből. Az immár koffeinmentes vizet visszapumpálják az edénybe egy újabb ciklushoz.Ez a ciklus addig ismétlődik, amíg a kívánt maradék koffeinszintet el nem érik. Amint ez megtörtént, a szén-dioxid keringését leállítják, és a zöld babokat egy szárítóba engedik.A koffeinmentesített kávét ezután kíméletesen szárítják, amíg el nem éri az eredeti nedvességtartalmát, majd pörkölésre kész. A koffeinmentesítési eljárásnak számos előnye van: A koffein kivonásához használt szer teljesen természetes, és a folyamat a “bio” kategóriába sorolható, mivel egyáltalán nem használnak vegyszereket. Az ilyen módon koffeinmentesített kávé fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.Az eljárás működése azt jelenti, hogy a zöldbabban lévő egyéb vegyületek érintetlenül maradnak, a koffeinmentesítés nincs hatással a késztermék ízére és aromájára. A szén-dioxid nagyon szelektív, és nem vonja ki a zöldbabban lévő szénhidrátokat és fehérjéket, amelyek hozzájárulnak az ízhez és az illathoz. a zöld és a kész pörkölt bab sejtszerkezete változatlan marad, ami nagy előny, ha specialty kávékkal dolgozunk. a melléktermékek 100%-ban természetesek és újrahasznosíthatóak.”

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.