El Salvador – San Carlos Dos

3 090 Ft12 690 Ft

EREDET El Salvador
RÉGIÓ Cocahuatique-hegy
FARMER Cooperativa San Carlos
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Mandula, szilvalekvár, kakaó
PÖRKÖLÉSI PROFIL Espresso

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Leírás

 

A Cooperativa San Carlos először 1980-ban indult el, amit a salvadori kormány által végrehajtott agrár reform tett lehetővé, amely újraelosztotta a földeket a kisgazdák között. A 672 hektáros gazdaság 1100 és 1665 méteres magasság között terül el a Cacahuatique-hegyen, amely az 1980-as évek polgárháborúja idején stratégiai erősséget jelentett a kormány ellenzéki erői számára, mivel a hegycsúcsról messzire be lehetett látni a régiót. 126 tag és családjaik élnek a földeken, akik együtt dolgoznak a gazdaságban, és a földeket 25 különálló parcellára osztották. Eredetileg csak pacát és bourbont termesztettek, és a közelmúltban a farm magasabb parcelláiban kis mennyiségű pacamarát is termesztettek. A nedves malom és a kávé feldolgozására szolgáló teraszok 1400 masl magasságban találhatók a hegyen, ami tökéletes helyszínt biztosít a kávé szárításához, mivel észak/északkelet felé néz, ami az uralkodó szél iránya, ami segít fenntartani a kávé szárításához szükséges stabil hőmérsékletet.

A 2019/20-as szüret kezdetén megkértük jó barátunkat, Carlos Alfredo Estevezt, a hondurasi mikro tétel program vezetőjét, hogy utazzon El Salvadorba és a San Carlos farmra, hogy egy hetes képzést tartson a kísérleti mikro tételek előállításáról és a feldolgozás javításáról, felhasználva a 2016 óta Hondurasban szerzett tapasztalatait. Ez a lot néhány kisebb lotból áll, amelyeket 90 órán át maceráltak hordókban, majd megmosták és megtisztították, mielőtt 10-13 napig a teraszon szárították volna.

A San Carlos Dos a Catholic Relief Services által működtetett Blue Harvest Program (2016-ban indult) része is, amely a közép-amerikai vízhiány miatt kiemelt vízhiányos területek és a talajvízszintek kezelésének segítésével foglalkozik. Azért esett rájuk a választás, mert Morazán megyét kiemelték, mint az éhínség potenciális területét a rendelkezésre álló vízhiány és a talaj rossz állapota miatt. Ezt a programot akkor indították el, amikor a termelés visszaesett, és a levélrozsda, a la roya pusztítást okozott az EL Salvador-i kávéültetvényeken.A szövetkezeti tagok a földeken segítséggel elkezdték a helyes talaj- és vízgazdálkodási gyakorlatok bevezetését; az agrokémiai szerek használatának minimalizálását, a szerves trágyák használatának előmozdítását és a jobb talajgazdálkodási gyakorlatok beültetését. A földeken 338 beszivárgó kutat tartanak fenn, amelyek segítenek a csapadékvíz elvezetésében. A Cocahuatique-hegy biztosítja Osicala város vízforrását, és ezek a változások hozzájárulnak a közösség és a családok vízellátásának javításához. A vízellátás mellett ezek a változtatások a földterület egy manzanára jutó átlagos terméshozamának növekedését is eredményezték, ami El Salvador átlaga fölé emelte azt. Idén a földművelési gyakorlatok következtében megemelkedett talajvízszintnek köszönhetően most már képesek vízzel ellátni Osicala helyi városát, akik 4 naponta kaptak vizet. A jövőben a gazdaságtól a városig egy csővezetéket fognak építeni, így a csapot megnyitva minden nap lesz víz az ott élők számára.

Gondos, szakértői pörkölés

Azzal a céllal pörköljük kávéinkat, hogy elérjük az adott kávéban rejlő maximális potenciált. Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól.

Gondos, szakértői pörkölés

Azzal a céllal pörköljük kávéinkat, hogy elérjük az adott kávéban rejlő maximális potenciált. Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól.

Frissesség

Ahogy számodra, úgy számunkra is kiemelten fontos a minőség és a frissesség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

Frissesség

Ahogy számodra, úgy számunkra is kiemelten fontos a minőség és a frissesség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.