El Salvador – Las Llantas

2 590 Ft20 990 Ft

EREDET El Salvador
RÉGIÓ Tabuca, Apaneca-Ilamatepec
FARMER Jose Enrique Gutierrez – Finca Las Llantas
FELDOLGOZÁS Anaerob száraz
VARIETAL Sarchimor
ÍZJEGYEK Maracuja, barnarum, mangó
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

 

A kávéról:

Jose Enrique Gutierrez második generációs kávétermesztő, elkötelezett a kiváló minőségű kávé fenntartható módon történő előállítása mellett. Családja El Salvador keleti régiójában termelt kávét, de az alacsony kávéárak és a polgárháború miatt az 1980-as években elhagyta a területet. Ennek ellenére a kávé Jose szenvedélye maradt, és amikor 2007-ben megvásárolta első farmját, különleges gondolkodásmóddal állt hozzá.

A Finca Las Llantas nevét a bejáratnál elhelyezett autógumikról kapta, amelyek székként szolgálnak, ahonnan a látogatók lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek.

Jose a hagyományos agronómiai ismereteket saját, fenntarthatóbb gyakorlatokra vonatkozó ötleteivel ötvözi. A speciális ágazat stabil árat biztosított, amely minőségi termelésével lehetővé tette számára, hogy növelje földterületét és további gazdaságokat vásároljon. Ma már minden gazdasága, a San Jose, az El Limo, a Las Brisas, az El Horno és a Los Cocos is a specialty termesztésre összpontosít.

Termesztés:

Az egyes farmok megvásárlásával egyidejűleg Jose felújította a gazdaságokat, és integrált gazdálkodási rendszereket vezetett be, amelyek a fenntartható, magas színvonalú termelésre összpontosítottak.

A Finca Las Llantas 1200 méterrel a tengerszint felett fekszik az Apaneca-Ilamatepec hegységben. A kávécserjéket fák árnyékolják.

Jose arra ösztönzi a munkásokat, hogy a kávésorok közé babot ültessenek. A bab élelmet biztosít a dolgozók és családjaik számára, emellett nitrogént köt meg a talajban.

A szüret:

A cseresznyét kézzel szedik le a csúcsérettségi állapotban, és a gazdaságban működő nedves malomba szállítják. Az átvételkor a dolgozók kézzel, vizuálisan válogatják a cseresznyét, hogy eltávolítsák a sérült, alul- vagy túlérett cseresznyét. A cseresznyét légmentesen lezárt zsákokba helyezik, ahol 68-72 órán át erjednek. A zsákokat árnyékban tartják, hogy az erjedést szabályozzák.

Az erjedést követően a cseresznyét az Ataco-i El Carmen malomba szállítják, ahol a cseresznyét emelt ágyakon szárítják. A malomban dolgozók gyakran forgatják a cseresznyét, így biztosítva az egyenletes száradást. Ez a folyamat körülbelül 30-32 napot vesz igénybe.

A Sarchimorról:

A Sarchimor egy olyan fajtacsalád, amely egy Kelet-Timorból származó, a kávé levélrozsdának (CLR) ellenálló hibrid és a Villa Sarchi (a Caturrához és a Pacashoz hasonlóan természetes Bourbon mutáció) hibridje. A Sarchimor jó keveréke a Bourbon ízprofiljának (a Villa Sarchi révén, amely a Bourbon közeli genetikai rokona) és a Timor-Leste-ből származó, betegségeknek ellenálló hibrid rugalmasságának. Számos jól ismert Sarchimor fajta létezik, köztük a Marsellesa és a Parainema.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.