Akció!

El Salvador – El Mirador

3 690 Ft16 490 Ft

EREDET El Salvador
RÉGIÓ Santa Ana, El Salvador
FARMER Alvarez Family
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Sárgabarack, kakaóbab, eper, mangó
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Filter

Leírás

 

El Cipres Estate

Az El Cipres birtok Picacho vulkán északi lejtőin, a Bálsamo-Quezaltepec kávétermesztési régióban, Nejapa településen, San Salvador megyében található. A birtok 1880 óta van a család tulajdonában, miután Dr. Emilio Alvarez Lalinde megvásárolta, amikor a család Kolumbiából El Salvadorba vándorolt, magával hozva őseik kávétermesztési tudását. A birtokot jelenleg az Alvares Gallardo család vezeti, akik 1992-ben vették át a birtokot, és új szenvedélyt és elkötelezettséget hoztak a farmra, keményen dolgozva az RFA minősítés megszerzésén, valamint a birtok minden szempontból történő fejlesztésén.

A birtok 90 hektár kávétermő területből és 5 hektár természetes erdőből áll, amely lehetővé teszi az élővilág sokszínűségének virágzását. A farm 1070 méteres magasságban kezdődik, és egy hosszú, vékony sávként 1800 méteres magasságig emelkedik, évente 3000 zsák kávét termelve. A birtok újra bevezette az agobia vágásának és termesztésének régi gyakorlatát, amely jelentősen hozzájárult a terméshozam javulásához. A fákat meghajlítják és a földhöz kötik, hogy a termés folyamatosan termeljen, miközben az új hajtások függőlegesen nőnek.

Az El Cipres birtokon erős a családi és szociális szemlélet, mivel a család keményen dolgozik azon, hogy minden dolgozóval tisztelettel és méltósággal bánjanak. A gazdaságban állandó személyzet él, akiknek az élelmezését egész évben támogatják. A házakban új, hatékony, füstcsökkentett főzőtűzhelyeket is felszereltek, és a szennyvíz szűrésére vulkáni köveket használnak, hogy csökkentsék a talajba jutó szennyező anyagok mennyiségét. A szüreti szezonban a dolgozók minden nap étkezést és kávét is kapnak, hogy elősegítsék a dolgozók egészségét.

El Mirador – Vörös cseresznye

Az El Borbollon malomban idén a gazdaság legjobb részeiről kiválasztott érett cseresznyéből készítettek egy natúr tételt. A cseresznyét a gazdaságból szállítják, ahol aztán áztatják majd szétválogatják, hogy csak érett cseresznyét használjanak fel e tételek előállításához. Miután a cseresznye elkészült, általában késő délután szállítják a teraszra, hogy az erős délutáni napsütés okozta “hősokk” nélkül veszítse el a kezdeti nedvességet. Ezután 48 órán át hagyják ülepedni, és nem gereblyézik, hogy a cseresznye héja ne sérüljön meg, amíg puha. A kávét 45 percenként – 1 óránként megforgatják a teraszon, amíg el nem éri a 11%-os nedvességtartalmat. A teraszon történő szárítás általában 10-14 napig tart. Itt aztán 30 napig hagyják pihenni zsákokban, hogy a grain pro-ban ülepedjen, mielőtt a kávé héjazásra kerül, és szállításra kész.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.