Brazil – Manga Larga

3 590 Ft16 490 Ft

EREDET Brazília
RÉGIÓ Tres Pontas, Sul De Minas
FARMER Flavio ‘Fafa’ Reis, Rancho Grande
FELDOLGOZÁS Száraz
ÍZJEGYEK Étcsoki, sárgabarack, tonkabab, narancs
PROFIL Espresso & filter

Cikkszám: N/A Kategória:

Profil:

Espresso

Filter

Leírás

 

A kávétermesztés 1933-ban kezdődött a Rancho Grande farmon, amikor Aneite Reis 5 hektárnyi termést örökölt. Ma a farmot José Carlos Reis és fia, Flávio (Fafa) Reis, Aneite fia és unokája vezeti. A diverzifikációs gazdaságban többek között teheneket is tartanak. A farm küldetése, hogy felelősségteljesen a lehető legjobb minőségű kávét termelje, anélkül, hogy elhanyagolná a környezetvédelem és a dolgozók jólétéről való gondoskodás fontosságát. Több alkalmazott a farmon él, áram- és élelmiszerellátással támogatott házakban. A farmon nyitottak a változásokra és az új technikák kipróbálására, és több statikus szárító dobozba is beruháztak, hogy javítsák a megtermelt kávé minőségét és profilját. Keményen dolgoznak azon, hogy évről-évre javítsák a kávék minőségét a specialty kávék piacán.

Manga Larga sorozat

A 2019-es szüret során Fafával és a Rancho Grande, a Cocatrel Direct és a Falcon csapatával együttműködve elkezdtek néhány kísérleti feldolgozási módszert, hogy elkezdjék tesztelni, mi a megfelelő út a farmnak a kávéi számára. Kezdetben a Cocatrel Direct nagyon jó eredményeket ért el az új statikus dobozok használatával, amelyek segítettek lassítani az erjedést és a száradást, hogy olyan profilokat hozzanak létre, amelyeket általában nem szoktak társítani az ilyen stílusú kávékhoz. A kezdeti munkájukra építve és a statikus dobozokban történő szárítás előtti anaerob erjesztés egy újabb rétegének hozzáadásával sikerült olyan kávékat előállítanunk, amelyek úgy érezzük, hogy a csésze minőségét tekintve megfelelnek a folyamat kifinomultságának. Ez a kávésorozat a “Manga Larga” nevű lófajtáról kapta a nevét, amely a régióból ismert, kiváló minőségéről és különleges tulajdonságairól, amelyek a Rancho Grande történetének és történetének részét képezik.

Ezt a kávét a betakarítás után fejlettségi szempontból elkülönítik, majd 48 órán át hordókban tárolják, majd statikus szárító ládákban 25 napig szárítják, 12 napig 32 fokos kezdeti hőmérsékleten, lassan, amíg a kávé nedvességtartalma 10-11% közé nem csökken.

A szárítás után a kávét körülbelül 1-2 hétig pihentetik, mielőtt a malmokba kerülne. Ez a módszer lehetővé tette a gyümölcsösebb és markánsabb profilok előállítását, szemben a Brazíliában megszokott natúr kávékhoz társított szokásos profillal.

Olcsó És Gyors Szállítás

A gyors és zökkenőmentes kiszállítást a GLS futárszolgálat biztosítja.

Biztonságos Fizetés

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a SimplePay biztosítja.